Rechter verbiedt aanbesteding Jeugdzorg Alphen aan de Rijn en Kaag en Braassem

06 oktober 2016De rechtbank in Den Haag heeft op 5 oktober 2016 uitgesproken dat de wijze van aanbesteden die de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem hebben gehanteerd voor de jeugdzorg niet is toegestaan.
Het consortium GGZ Rivierduinen, MEE, Stek Jeugdhulp en ’s Heeren Loo hadden de rechter in een kort geding gevraagd om een uitspraak te doen over deze manier van zorg inkopen.

Het consortium is bijzonder blij met deze uitspraak. Het betekent dat aanbestedingen waarbij de zorg voor jeugdigen in het geding kan komen in Nederland niet toelaatbaar zijn. In aanbestedingsprocedures moet een redelijk budget voor de reële zorgvraag gewaarborgd zijn. Immers goede en betaalbare zorg voor kinderen en jeugdigen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van de uitspraak precies zijn voor de kinderen en jeugd in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Dat is aan de gemeenten. In ieder geval is de huidige aanbestedingsprocedure gestaakt. Natuurlijk is de eerste prioriteit van het consortium om samen met de gemeenten en andere zorgaanbieders te realiseren dat de kinderen en jeugdigen de zorg blijven houden die zij nodig hebben.

- Einde bericht –

Mededeling voor de pers, niet voor publicatie

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stek Jeugdhulp, afdeling communicatie op telefoonnummer 010 235 05 83 – www. stekjeugdhulp.nl

Over Stek Jeugdhulp
Stek Jeugdhulp werkt met kinderen, jongeren en hun ouders aan het oplossen van hun problemen bij opgroeien en opvoeden. Dit doen we in gezinnen thuis, in de kinderopvang, op school en in kleinschalige voorzieningen met diverse vormen van ambulante hulp, met dagbehandeling en 24 uurs zorg. Stek werkt in de regio’s Rotterdam Rijnmond, Midden-Holland en Holland Rijnland.

klik hier (92,07 KB) voor de printversie

» ICT-ondersteuning © Stek jeugdhulp 2018 | Created by Rotterdams Collectief | disclaimer